O‘ZBEKISTONDA YASHIRIN IQTISODIYOTGA QARSHI KURASHISH VA UNI QISQARTIRISH YO‘LLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
O‘zbekistonda keyingi yillarda yashirin iqtisodiyotning hissasini kamaytirish, u orqali yuzaga keladigan soliqdan qochish holatlari hamda soliq to‘lovchilar tomonidan soliq to‘lashdan bo‘yin tovlash holatlarini kamaytirish hamda ularning oldini olishga qaratilgan chora-tadbirlarini samarali amalga oshirilishga alohida e’tibor qaratilmoqda. Yashirin iqtisodiyotni qisqartirish borasida me’yoriy-huquqiy bazani mustahkamlash, sohani raqamlashtirish natijalari hisobiga yashirin iqtisodiyotni jilovlash, jamoatchilik nazoratini kuchaytirish, yashirin ish o‘rinlarini legallashtirish, nazorat tadbirlarini o‘tkazish yo‘nalishida tizimli ishlar olib borilmoqda.