ҚАНД ЛАВЛАГИ НАВЛАРИНИНГ БИОЛОГИК ХУСУСИЯТЛАРИ ВА ЕТИШТИРИШ АГРОТЕХНИКАСИ (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Қанд лавлаги селекционерларнинг меҳнати натижасида пайдо бўлган. Қанд лавлаги икки йиллик илдиз экини бўлиб, асосан шакар учун етиштирилади, лекин уни чорва озуқаси учун ҳам этиштириш мумкин. Биз ушбу тезисда навларни мухим биологик хусусиятлари хамда ташқи экологик омилларга бўлган талабини ёритишни асосий мақсад қилиб олдик.