ЎЗБЕКИСТОН РЕСПУБЛИКАСИДА ҲАРБИЙ ХАФСИЗЛИКНИ ТАЪМИНЛАШДА ҲАЛҚАРО ҲАМКОРЛИКНИНГ РОЛИ (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ушбу мақолада бугунги кунда шиддат билан ўзгариб бораётган таҳликали вазиятнинг, глобаллашув давом этаётганлиги ва халқаро муносабатларнинг бутун тизими ўзгариб бораётган шароитларда жаҳондаги ҳарбий-сиёсий вазият халқаро ва минтақавий хавфсизликка хавф-хатар ҳамда таҳдидлар кўлами янада тобора кенгайиб бораётганлиги ва унинг айрим асосий сабаблари масаласи кўрсатиб ўтилган.