“BAHOLANGAN MAJBURIYATLAR, SHARTLI MAJBURIYATLAR VA SHARTLI AKTIVLAR” (BHXS 37) STANDARTNING O‘ZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Iqtisodiyotni modernizatsiyalash va liberallashtirish sharoitida xo‘jalik yurituvchi subyektlarda hisob obyektlari to‘g‘risidagi ma’lumotlarni o‘z vaqtida, to‘g‘ri va to‘liq shakllantirish masalalari muhim ahamiyatga ega. Shu sababli, xo‘jalik yurituvchi subyektlarda o‘rinli va haqqoniy ma’lumotlarni shakllantirish, shuningdek, xo‘jalik yurituvchi subyektlar moliyaviy holatini tahlil qilish hamda baholashda baholangan majburiyatlar, shartli majburiyatlar va shartli aktivlar muhim ahamiyat kasb etadi.