ХIХ АСРНИНГ ИККИНЧИ ЯРМИ ХХ АСР БОШЛАРИДА ФАРҒОНА ВОДИЙСИ ШАҲАРЛАРИНИНГ ТАШҚИ САВДО АЛОҚАЛАРИДАГИ РОЛИ (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ушбу мақолада қадимги ва ўрта асрлар даври шаҳарларининг тараққий этишида ҳунармандчилик соҳалари муҳим ўрин тутгандиги, турли даврларда ҳунармандчилик – иқтисодий ҳаётнинг асоси ҳисобланганлиги изоҳланган. Бу анъана ХIХ асрнинг иккинчи ярми ХХ аср бошларида ҳам давом этиб, бу даврда Фарғона водийсининг кўплаб шаҳарларида турли ҳунармандчилик соҳалари мавжуд бўлганлиги, водий шаҳарларининг кўпчилиги иқтисодий марказлар бўлиб, шаҳарларда турли ҳунар соҳиблари яшаганлар ҳамда иқтисодий ҳаётнинг ривожланишига ўз ҳиссаларини қўшганликлари асослаб берилган.