TARIX FANINI O'QITISHDA INNOVATSION USULLAR VA INTERFAOL METODLARDAN FOYDALANISH (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ushbu maqolada ta’lim samaradorligi oshirishda innovatsion ta’lim texnologiyalari va axborot texnologiyalarining afzalliklari xususida so’z yuritiladi. Tarix darslarini tashkil etishda o’quvchilarni mavzulardan kelib chiqqan holda ma'lum bir guruhlarga ajratish, tarix darslarida zamonaviy usullardan foydalanish, zamonaviy pedagogik texnologiyalarni noan’anaviy dars usullaridan foydalanib qo’llash, ta'lim sifatini ta'minlash va uning tarbiyaviy jihatlarini kuchaytirish, darslarda mazmunan bir- biriga yaqin yoki aralash tushunchalar yordamida o'quvchilarning ilmiy dunyoqarashi hamda muayyan ko'nikma va malakalarini shakllantirish kabi xususiyatlar ochib beriladi. Tarix darslarida "Juftini top" o'yini, «Tarozi» texnologiyasi va "Raqamli tarix" uslublaridan qanday foydalanish to’g’risidagi bilimlar maqolada yoritib berilgan.