QORAQALPOQ TILI FANINI O'QITISHDA MA'RUZA DARSLARIDAN FOYDALANISH SHAKLLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Metodika tushunchasining mazmuni keng. Uning metodik termin sifatidagi mazmunini ochish, uning izohini ochib berish, o'quvchilarga yetkazish zarur vazifa hisoblanadi. Metodik nuqtai nazardan o'qitish maqsadiga yetish bo'yicha olib boriladigan o'qish harakatlarining izchilligini oshirish bugungi kundagi dolzarb masalalalardan biri. Ushbu maqolada qoraqalpoq tilini o'qitishda ma'ruza darslarini rivojlantirish masalalari ko'rib chiqiladi.