“ANALITIK KIMYO” FANINI O‘QITISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Bugungi kunda o‘quv jarayonini to‘g‘ri tashkil etish o‘qitish samaradorligini ta’minlovchi eng asosiy manba bo‘lib hisoblanadi. Talabalarni o‘qitish jarayoni, pedagogik texnologiyalar talablari asosida ifoda etiladi. O‘quv jarayonining maqsadi uning samaradorligini ta’minlash va talabalar tomonidan o‘qishning ko‘zlangan natijalariga erishishdir. O‘quv jarayonida dars mashg’ulotlari o‘qitishning interfaol usullaridan foydalanib tashkil etilsa, talabalarning mashg’ulot davomida faolligi oshadi, mustaqil fikrlash qobiliyatlari rivojlanadi, ijodiy tafakkuri kuchayadi, muammolarni yechimini eng maqbulligini tanlash faoliyati mustahkamlanadi, ayniqsa ilm olishga bo‘lgan intilish yanada oshadi.