O'PKA SARATONI BELGILARI, DAVOLASH USULLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
O'pka saratoni dunyo bo'ylab eng ko'p uchraydigan saraton hisoblanadi. Jahon sog'liqni saqlash tashkilotining ma'lumotlariga ko'ra, har yili taxminan 2 million yangi o'pka saratoni kasalligi aniqlanadi va har yili o'pka saratoni tufayli 1.76 millionga yaqin o'lim qayd etiladi. Bu Qo'shma Shtatlarda erkaklar va ayollarda eng ko'p uchraydigan saraton kasalligi bo'yicha ikkinchi o'rinda turadi. Taxminan 1 erkakdan 15 nafari va 1 ayolning 17 nafari hayot davomida ushbu saraton kasalligiga chalinish imkoniyatiga ega. (Amerika Saraton Jamiyati)