DINIY EKSTREMIZM VA UNING ZARARLI OQIBATLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ushbu maqolada ta’lim tizimida yoshlarni diniy ekstremizmning salbiy ta’siridan himoya qilishga alohida e’tibor berilayotganligi asoslab berilgan. Ayniqsa “Ma’naviyatshunoslik”, “Milliy g‘oya tarixi va nazaryasi”, “O‘zbekistonning eng yangi tarixi”, “O‘zbekistonda demokratik jamiyat qurish nazariyasi” kabi ijtimoiy gumanitar fanlarni o‘qitishda islom dinining ta’lim tarbiyaviy ahamiyatini, diniy ekstremizmning zararli oqibatlarini, ulardan himoyalanish yo‘llarini yoshlar ongi va qalbiga yetkazishga, ularda mafkuraviy immunitetni shakllantirish masalasi ochib berilgan.