BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARIDA ILMIY DUNYOQARASHNI FANLARARO SHAKLLANTIRISH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISHDA MATEMATIKADAN SINFDAN TASHQARI ISHLARNI TASHKIL ETISH (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ushbu maqola bugungi davr ta’limida ilmiy dunyoqarashni shakllantish haqida qisqacha yoritilgan. Bunda qo`yilgan asosiy talab yosh avlodni ilmiy dunyoqarashini va intellektual rivojlantirishni sifat jihatidan yangi darajaga ko`tarish, tez  o`zgarayotgan dunyoga moslashishni o`rgatishdan iboratdir. Shu bilan birga o`quv-tarbiya jarayoniga ta`limning innovatsion shakllari va usullarini joriy etishga qaratilgan.