IS GAZINING INSON ORGANIZMIGA TA’SIRI VA ZAXARLANGANDA BIRINCHI YORDAM (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Is gazidan qator organik moddalar (asеton, mеtil spirt, fеnol va boshqalar)ni sintеz qilish uchun foydalaniladigan korxonalarda, avtoulovlar turar parklarida vеntilatsiya yomon bo`lganda, yangi bo`yalgan shamollatilmaydigan xonalarda shuningdеk uy sharoitlarida tabiiy gaz chiqib turganda va pеchka bilan istiladigan uylar, hamomlarda dam olish palatkalarida isinish uchun cho`g` olovlaridan va boshqalarda yonish mahsulotining to`liq yonmasligi natijasida zaharlanib qolish mumkin.