IJTIMOIY TARMOQLAR O'SPIRINLAR ONGINI MANIPULYATSIYA VOSITASI SIFATIDA (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ijtimoiy tarmoqlar zamonaviy hayotimizning ajralmas qismiga aylangan. Ular nafaqat axborot almashish va muloqot qilish uchun, balki o'z fikr va g'oyalarimizni ifodalash uchun ham keng qo'llaniladi. Ayniqsa, o'spirinlar uchun ijtimoiy tarmoqlar muhim rol o'ynaydi. Ular o'z do'stlari bilan bog'lanish, yangi tanishuvlar o'rnatish va o'zlarini ifodalash imkoniyatiga ega bo'lishadi. Biroq, ijtimoiy tarmoqlar o'spirinlar ongini manipulyatsiya qilish vositasi sifatida ham ishlatilishi mumkin. Ushbu maqolada ijtimoiy tarmoqlar orqali o'spirinlar ongini manipulyatsiya qilishning asosiy usullari, oqibatlari va bu jarayonda qanday choralar ko'rish mumkinligi haqida so'z yuritiladi.