OG‘IZ BO‘SHLIG‘IDA UCHRAYDIGAN KASALLIKLARNI OLDINI OLISH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Og‘iz bo‘shlig‘ining sog‘lig‘i inson organizmining umumiy holati uchun muhim ahamiyatga ega. Og‘iz bo‘shlig‘idagi kasalliklar, masalan, karies, gingivit va periodontit, ko‘p uchraydi va agar vaqtida oldi olinmasa, jiddiy asoratlarga olib kelishi mumkin. Bu kasalliklar odatda noto‘g‘ri gigiyena, noto‘g‘ri ovqatlanish va zararli odatlar natijasida rivojlanadi.