SANOAT XODIMLARIDA BIRINCHI MARTA TISH KASALLIKLARINI OLDINI OLISH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Mazkur maqola Xorazm viloyati Shovot tumani Uztekst sanoat ishchi xodimlari orasida tish kasalliklarini birinchi marta oldini olish masalasiga bag‘ishlangan. Tadqiqotda sanoat ishchilari orasida keng tarqalgan tish kasalliklari, ularning asosiy sabablari va oldini olish yo‘llari ilmiy asosda o‘rganiladi. Ishchi xodimlarning og‘ir sharoitlarda ishlashi, noto‘g‘ri ovqatlanish va shaxsiy gigiyenaga e’tiborsizlik natijasida tish sog‘lig‘iga salbiy ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Maqolada tish kasalliklarining oldini olish bo‘yicha profilaktik chora-tadbirlar va tavsiyalar ishlab chiqilgan.