АFRIKA QO’NOG’I TURLI NAVLARINING BIOKIMYOVIY VA OZUQAVIYLIK XUSUSIYATLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
O’simliklarning energetik va biologik ozuqaviylik ko’rsatkichlari chorva uchun ozuqabopligi bilan boholanadi. Ushbu ko’rsatkich ozuqa tarkibidagi organik va mineral moddalar birikmalarini o’zida mujassam etadi. O’z navbatida organik va mineral moddalar organizm uchun asosiy energiya manbai sifatida xizmat qiladi. Ozuqabop ekinlar asosan, quyidagi, ozuqa birligi, oqsil, uglevodlar, yog’, mineral moddalar va vitaminlar miqdori bilan baholanadi [4].