GEOGRAFIYA FANIDA OʻQUVCHILARNING BILIM VA KO'NIKMALARINI TEKSHIRISH VA BAHOLASH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqola geografiya fanida o'quvchilarning bilim va ko'nikmalarini tekshirish va baholash jarayonini tahlil qiladi. Geografiya fani o'quvchilarga yer yuzasining tuzilishi, tabiiy resurslar, iqlim va iqtisodiy faoliyatlar haqida keng qamrovli bilimlar berish bilan birga, amaliy ko'nikmalarni ham rivojlantiradi. Maqolada bilimlarni tekshirish uchun qo'llaniladigan usullar, jumladan testlar, savollar, maqola yozish va amaliy mashg'ulotlar, shuningdek, o'quvchilarning ko'nikmalarini baholashda loyihalar va geografik o'yinlar kabi usullar muhokama qilinadi.