ПАХТАНИ ОҒИР АРАЛАШМАЛАРДАН АЖРАТУВЧИ ТОШТУТГИЧНИНГ ИШЧИ ҚИСМИНИ ТАКОМИЛЛАШТИРИШ (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Илмий мақолада пахта хомашёсини пахта тозалаш заводларида ишлаб чиқариш жараёнига ўтказишда оғир аралашмаларни ажратиш қурилмаси, ишлаш принципи, самарадорлиги ва камчиликлари ёритилган ҳамда уларни бартараф этиш учун қурилманинг янги дизайни таклиф қилинган. Таклиф этилаётган қурилма ишлаб чиқаришга жорий қилиниб, тажрибалар натижасида унинг самарадорлиги аниқланди.