MOLIYA NAZARIYASIGA ZAMONAVIY QARASHLAR VA KONSEPTSIYALAR (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Hozirgi kunda barcha davlatlar uchun jiddiy iqtisodiy muammolarga aylanib ketishi mumkin bo‘lgan milliy va jahon moliya bozorlaridagi beqarorlikning kuchayishi moliya sohasini o`rganuvchi milliy va jahon moliya tizimining barqarorligini oshirish haqida o‘ylashga majbur qilmoqda. Shu munosabat bilan ushbu ijtimoiy-iqtisodiy hodisani o'rganish alohida ahamiyatga ega, chunki shu vaqtga qadar jahon iqtisodiy fanida "moliya" toifasining kelib chiqishi haqida ham, uning mohiyati haqida ham umumiy qabul qilingan nazariya mavjud emas. Ushbu iqtisdiy kategoriyani nazariy jihatdan o'rganish katta ilmiy va amaliy ahamiyatga ega, chunki u moliyaviy boshqaruv sifatini, alohida xo'jalik yurituvchi subyektlar va moliyaviy tizimlar hamda umuman bozorlarning moliyaviy barqarorligini oshirishga imkon beradi.