А.ДАБЫЛОВТЫҢ «БАҲАДЫР» ДӘСТАНЫНДА ФРАЗЕОЛОГИЗМ ҚОЛЛАНЫЛЫЎ ӨЗГЕШЕЛИГИ (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Лексикамыздың ең бир бай қатламы есапланатуғын турақлы сөз дизбеклерин әдебиятымызда көплеп ушыратамыз. Фразеологизмлер тилимизде көбинесе аўыспалы мәниде қолланылып, әдебий образларды сүўретлеўде оның стильлик көркемлигин арттырады. Биз бул мақаламызда қыссахан, шайыр А.Дабыловтың «Баҳадыр» дәстанындағы фразеологизмлердиң қолланылыў өзгешелигине тоқтап өтемиз. А.Дабылов дөретпелери мысалларда анализ етилди.