ABRAZIV LOYQALARNING NASOS ISHCHI QISMLARIGA TA’SIRINI TAHLIL QILISH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Hozirgi kunda nasos stansiyalari orqali suvga aralashib oqib o‘tayotgan loyqalar nasos qurilmasining ishchi qismlarini yemirilishiga asosiy sabab bo‘lmoqda. Chunki abraziv qumlarning strukturasi po‘lat va cho‘yanni ham yemirish xususiyatiga ega. Bunday xolatlar nasos stansiyalarining umrini qisqarishiga olib keladi. Abraziv qumlar nafaqat ishchi g‘ildirakni, balki nasos qurilmasining barcha ishchi qismlarini yemirib yuboradi. Suvga aralashib nasos qurilmasi orqali o‘tayotgan abraziv qumlar birinchi bo‘lib nasos ishchi g‘ildiragi va rotoni maxkamlab muvozanatda ushlab turuvchi kolesoni yemiradi, natijada nasos qurilmasining ishchi g‘ildiragi bir tekis aylanmay muvozanatdan chiqadi, bunday xolat ham nasos qurilmasining bir xil ishlash rejimini izdan chiqaradi.