ДУРАГАЙЛАШ АСОСИДА ОЛИНГАН БАХОРГИ ЮМШОҚ БУҒДОЙ НАВ ВА НАМУНАЛАР F1 АВЛОДЛАРДА ИРСИЙЛАНИШ БЕЛГИЛАР ТАХЛИЛИ. (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Мақолада F1 авлодларда ирсийланиш белгилари ўрганишдан мақсад ота-она белгилари яни ўсимлик бўйининг ҳосилдорликка боғликлиги ва маҳсулот сифати бўлиб бу кўрсаткичлар мураккаб жараён ҳисобланиб, уларни ўрганиш бир қанча қимматли хўжалик белги ва хусусиятлари билан ифодаланади. Шу нуқнайи назарда тадқиқотимизда баҳорги юмшоқ буғдойнинг F1 дурагайлари 38 та питомникларда ўсимлик бўйининг ирсийланиш белгилари ота-она белгилари билан таққосланган ҳолда ўрганилди.