ЎЗБЕКИСТОНДА МАКРОИҚТИСОДИЙ УЙҒУНЛИККА ЭРИШИШНИНГ АСОСЛАРИ (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ўзбекистон тараққиётидаги янгиланиш даврида амалга ошириладиган давлат сиёсатининг асосий йўналишларини белгилаб берган Ҳаракатлар стратегияси ва тегишли Ўзбекистон Республикаси Президенти Фармойишининг1 қабул қилиниши мамлакат иқтисодиёти ва ижтимоий-сиёсий ривожига катта туртки берди. Ушбу ҳужжат доирасида коррупцияга қарши кураш, давлат хизмат-ларини электрон тарзга ўтказиш, давлат бошқарувининг муҳим институтлари фаолиятини белгилаш, нақдсиз пул муомаласини ташкил этиш, мамлакатнинг энергетик мустақиллигини таъминлаш каби истиқболни белгилаб берган ҳужжатлар қабул қилинди. Шу ўринда энг принципиал ва нуфузли қарорлар деб тан олинган икки қарорни алоҳида кўрсатиш лозим: а) миллий валютани эркин конвертация қилиш асосини яратиб берган тарихий Президент Фармони2, ҳамда б) инфляцияни таргетлаш (яъни мақсадли параметрлар доирасида ушлаб туришга интилиш) амалиётига ўтишни белгиловчи Президент қарори.