BIOKIMYO HAQIDA UMUMIY TUSHUNCHA (Proceedings of International Educators Conference, 2022)
Maqolada biokimyo darslarida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan (AKT) foydalanish imkoniyatlari, "Biokimyo" fanini o'qitish jarayonini o'quv- uslubiy ta'minlashni rivojlantirish imkonini beruvchi AKT elementlaridan foydalanish ko'rib chiqilgan. "Oqsil almashinuvi", "Uglevodlar almashinuvi", "Fermentlar va ularning ahamiyati" mavzularini o'rganish bo'yicha taklif etilgan taqdimotlar talabalarda katta qiziqish o'uyg'otganligi aniqlanib, ko'rsatilgan. Yuqoridagi mavzular bo'yicha tegishli taqdimotlar asosida fanni o'quv-uslubiy ta'minlash elementlari ishlab chiqildi va sinovdan o'tkazildi. AKTdan foydalanish talabalarning mavzularni o`zlashtirishiga imkoniyatini oshishiga olibkeldi.