ESHITISHDA NUQSONI BО‘LGAN BOLALARDA KORREKSION ISHLARNI TASHKIL QILISH SHARTLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
O‘zbekistonda bo‘layotgan islohotlar sohalar rivojiga qaratilgan bo‘lib, ta’limdagi islohotlar alohida ta’lim ehtiyojlari bo‘lgan bolalarning ijtimoiylashuv imkoniyatlarini ham kengayishiga ijobiy ta’sir ko‘rsatdi. Unga doir huquqiy-meyoriy hujjatlari ishlab chiqilib, maktabgacha ta’lim tashkilotlarining davlat va nodavlat tarmog‘i kengaytirildi, moddiy texnika bazasi mustahkamlandi. «Yangi O‘zbekistonning 2022-2026 yillarga mo‘ljallangan Taraqqiyot strategiyasi»da: «Maktabgacha ta’lim tizimida ta’lim sifatini yangi bosqichga olib chiqish, maktabgacha ta’lim tashkilotlari xodimlarining professional tayyorgarligi va mahoratini oshirib borishning takomillashtirilgan tizimini joriy etish, maktabgacha ta’lim-tarbiya jarayonlarini ilmiy asoslangan yondashuvlar asosida takomillashtirish» masalasi ustuvor etib belgilanishi zamonaviy innovatsion pedagogik texnologiyalar, ta’lim va tarbiyaning samarali shakllari hamda usullari asosida eshitishida nuqsoni bo‘lgan bolalarning boshlang‘ich ta’limga muvaffaqiyatli tayyorlash uchun zamin yaratdi.