YARIM AYLANALI KONSOLLI KOLOSNIKNI TASHQI KUCHLAR TA’SIRIGA BARDOSHLILIGINI MODELLASHTIRISH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Solidworks CAD dasturidan foydalanib takomilashgan yangi yarim aylanali konsolli kolosnikni tashqi kuchlar ta’sirida hosil bo’lgan kuchlanish, ko’chish va defformatsiyalarga bardoshliligi masalasi tadqiq jarayoni yoritilgan.