TRANSPORT SOHASIGA DOIR TERMINLARNI TARJIMA QILISHDAGI ASOSIY MUAMMOLAR (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqola terminlarni tarjma qilish muammolarini yechish va ularning ma’nosini lingvistik nuqtai nazardan anglash uchun ta‘sir qiluvchi omillarni hisobga olgan holda tahlil qilingan. Hozirgi kunda hamma sohaga doir ko’plab terminlar mavjud. Shu boisdan, terminlarni boshqa tildan asliyat tiliga tarjima qilganda juda ko’plab muammolar yuzaga keladi. Ushbu maqolada terminlarni boshqa tildan asliyat tiliga tarjima qilish muammolari va yechimlari ko‘rib chiqiladi.