TA’LIM TIZIMIDA KASBIY KOMPETENTLIKNI RIVOJLANTIRISH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Hozirgi davrda bozor munosabatlari sharoitida mehnat bozorida ustuvor oʻrin egallagan kuchli raqobatga bardoshli boʻlish har bir mutaxassisdan kasbiy kompetentlikka ega boʻlish, uni izchil ravishda oshirib borishni talab etadi.Demak, kompetentlik tushunchasiga qisqacha ta‘rif beramiz. Ozirgi kunda kasbiy kompetentlik negizida qanday sifatlar aks etadi? Hozirgi kunning pedagogi oʻzida qanday kompetentlik sifatlarini yorita olishi, qanday pedagogik tajribalar zarur. Ayni oʻrinda shu va shunga yondosh gʻoyalar yuzasidan soʻz yuritiladi.