ZAMONAVIY JAMIYATDA MULOQOT TRENINGLARNI O’RNI (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Muloqot - bu ehtiyoj, ya’ni kishilaming bir-birlari bilan birga bo'lishga, o'z fikr-o'ylari, qiziqishlari, e’tiqodlari va shu kabilarni o'zaro muhokama qilishga bo’lgan juda katta ijtimoiy ehtiyoji hisoblanadi. Bu ehtiyojning qondirilmasligi nafaqat jismoniy, balki ruhiy salomatlikning buzilishiga ham olib keladi. Shuning uchun jamiyatda yashayotgan har bir shaxs o'z hayotida о zgalar bilan samarali muloqotga kirisha olish uchun muloqotchanlik ко’nikmalariga ega bo’lishi maqsadga muvofiqdir.