O’QUVCHILARGA XORIJIY TILLARNI INTERFAOL USULLAR ORQALI O’RGATISH (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqolada o’quvchilariga xorijiy tilni o’qitish jarayonida interfaol usullardan foydalanish jarayoni haqida so’z boradi. Barchaga ma’lumki, bugungi rivojlanayotgan zamonda xorijiy tillarni o’rganishga bo’lgan talab kundan kunga ortib bormoqda. Shu sababli davlatimiz rahbari xorijiy tilni o’qitish bo’yicha bir qancha imkoniyatlar eshigini ochib bermoqda. Xususan, chet tilini o’qitishni turli xil interaktiv usullar orqali boshlang’ch sinfdan boshlab o’rgatish, ularni chet tillarni o’rganishga bo’lgan qiziqishlarini yanada oshirish bosqichma-bosqich amalga oshirilmoqda.