METALLARNING ELEKTR XOSSALARINI O'LCHASH USULLARI (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqolada metallarning elektr o’tkazuvchanligi modellari va elektr o’tkazuvchanlik xossalarini o’lchash usulari keltrilgan. So’nggi yillarda turli aralashmaviy o’tkazuvchanlikka ega bo’lgan krisstall strukturalar va nometall birikmalarning elektrooptik xususiyatlari jumladan, elektr o’tkazuvchanligini tadqiq etishga aloida e’tibor berilmoqda. Bunga sabab zamonaviy optoelektron  qurilmalar va telekommunikastiya tizimlarining ehtiyojidir