ЯЛЛИҒЛАНИШГА ҚАРШИ ДОРИ ВОСИТАЛАРИ БИЛАН ПОЛИПРАГМАЗИЯДА МЕЪДА ДЕВОРИНИНГ МОРФОЛОГИК ВА МОРФОМЕТРИК ПАРАМЕТРЛАРИДАГИ ЎЗГАРИШЛАРИ (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ностероид яллиғланишга қарши дорилар қабул қилиш фонида юзага келадиган меъда-ичак тизимии шиллиқ қаватининг яллиғланиши ва деструктив зарарланиши, шифокорлар амалиётида юқори ўринлардан бирини эгаллайди. Хулоса шундан иборатки, яллиғланишга қарши дориларнинг учдан ортиқ тури қўлланилганда, уларнинг таъсири оқибатида меъда деворининг шиллиқ қавати, шиллиқости асоси ўлчамлари сезиларли даражада пасайди.