(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqolada ingliz va o’zbek tillarida turizm terminologiyasining leksik-semantik xususiyatlari ko’rib chiqilgan. Qiyosiy tahlil orqali ushbu ikki tilda turizm sharoitida ishlatiladigan lingvistik iboralardagi o’xshashlik va farqlarni o’rganadi. Tadqiqotda turizm atamalarining turli jihatlarini o’rganish, ularga kiritilgan madaniy va lingvistik nuanslarga oydinlik kiritish uchun sifat va miqdoriy usullarning kombinatsiyasi qo’llaniladi. Topilmalar tarjimonlar, o’qituvchilar va turizm sohasida ishlaydigan mutaxassislar uchun qimmatli tushunchalarni taqdim etadi.