(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Мақолада япон софораси кўчатларини етиштиришда минерал ўғитлар билан озиқлантирилганда уларнинг ўсиши ва ривожланишига таъсири кўриб чиқилади. Тадқиқотларда япон софораси кўчатларига минерал ўғитларнинг турли хил меъёрларидаги таъсири кузатилганда кўчатларнинг бўйига ўсиши 1,2 ва поя диаметрини 1,3 баробарга ошириши тўғрисидаги маълумотлар келтирилган. Бунда минерал ўғитлардан фойдаланиш самарадорлиги келтириб ўтилган.