(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Jinsiy yo’l bilan yuqadigan kasalliklar (jinsiy yo’l bilan yuqadigan kasalliklar) - bu bir kishidan boshqasiga jinsiy aloqa orqali yuqadigan kasalliklar. STD uchun javobgar bo’lgan organizmlar bakteriyalar, parazitlar, xamirturush yoki virus bo’lishi mumkin. Hozirgi kunda shifokorlar bugungi kungacha 20 ga yaqin jinsiy yo’l bilan yuqadigan kasalliklarni bilishadi. Kasalliklar erkaklarga ham, ayollarga ham ta’sir qiladi. Biroq, ba’zida alomatlarning og’irligi ayollar uchun ko’proq bo’lishi mumkin. Agar STD homiladorlik bilan bir xil bo’lsa, bu chaqaloq uchun jiddiy sog’liqqa olib kelishi mumkin.