(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu maqolada muddatidan oldin tug’ilgan chaqaloq, uning belgilari, chalalik darajalari, muddatidan oldin tug’ilgan chaqaloqlarni parvarish qilish, ular tanasida termoregulatsiya jarayonini idora qilish xususiyatlari, chala tug’ilgan chaqaloqlarni ovqatlantirish ko’nikmalari, chala tug’ilgan chaqaloqlarda fiziologik holatlarning kechishi , hamda chala tug’ilgan chaqaloqning keyingi rivojlanishi to’g’risidagi bilimlar yoritilgan. Shuningdek, chala tug’ilishga sabab bo’luvchi omillar va bu holatning oldini olish chora-tadbirlari to’g’risidagi ma’lumotlar keltirib o`tilgan.