(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
taxalluslar haqida ma’lumotlar bir semantik xususiyat uchun ularga berilgan va ularni ma’lum bir tomondan tavsiflovchi noyob ob’ektlarning oy so’zma-so’z nomlari katta qiziqish uyg’otadi. Ushbu ob’ektlar geografik nomlarni ham, zamondoshlari yoki avlodlari e’tiborini jalb qilgan odamlarni ham o’z ichiga olishi mumkin. So’nggi o’n yilliklardagi ilmiy adabiyotlarda bunday birliklarning frazeologik maqomi o’rnatildi va ular o’zlari "frazeologik taxalluslar" deb nomlana boshladilar Antroponim birliklarini belgilash uchun "shaxsiy frazeologik birliklar" atamasi ham kiritilgan