(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ushbu tezisda O‘rta Osiyo tarixining asosiy arbobi Muhammad Shayboniyxon hayoti haqidadir . XVI asrda Muhammad Shayboniyxon O‘zbek xonligining yuksalishida hal qiluvchi rol o‘ynadi. XVI-asrda Shayboniyxon temuriylarga qarshi yurishlar olib borgan va Shayboniylar sulolasining barpo etilishiga hissa qoʻshgan kuchli sarkarda sifatida maydonga chiqadi.