(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Tarkibida nikotin saqlovchi o’simliklar va boshqa manbalarni xamda ulardan olingan tovar maxsulotlarini kimyoviy tarkibi asosida o’rganish, shuningdek Tashqi iqtisodiy faoliyat tovarlar nomenklaturasi TIF TN asosida tovar kodlarini taklif qilish orqali ularni import va eksport faoliyatini nazorat qilish bugungi kundagi dolzarb masalalardan biridir. Shuning uchun ushbu maqolada tarkibida nikotin saqlovchi o’simliklar va ularning biologik tasnifi, fiziologik faolliklari xamda kimyoviy tarkiblari to’g’risidagi nazariy ma’lumotlar umumlashtirilgan.