(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Hozirgi kunda zamonaviy o’quv jarayoni faol o’quv uslublarini ta’minlaydigan interaktiv, multimediya resurslaridan foydalanganda yanada samaraliroq bo’ladi. Eng yaxshi usulda ta’lim resurslari va virtual haqiqat tizimlari ushbu talablarga javob beradi. Bunday elektron resurslarning misollari - bu haqiqiy dunyodagi haqiqiy ob’ektlarning hatti-harakatlarini taqlid qiladigan virtual laboratoriyalar mavjud. Buning uchun virtual laboratoriyalar va innovatsion texnologiyalarni qo’llab, fizika fanidan darslarning sifatini oshirish, o’quvchilarni darsga qiziqtirish, ijodiy izlanish va mustaqil ishlash hamda o’zaro hamkorlikda ishlash ko’nikmalarini shakllantirish masalalari keltirilgan.