(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2024)
Ипотека кредити тижорат банклари томонидан бериладиган кредитлар орасида энг оммалашгани ҳамда мақсадлисидир. Ушбу кредит тури аҳолининг уй-жойга бўлган эҳтиёжини молиялаштиришнинг бирламчи манбаи бўлгани ҳолда, банкларнинг асосий кредит маҳсулотларидан бири ҳисобланади. Шу сабабли, ипотека кредитларининг самарадорлигини таъминлашда уларнинг назарий асосларини ёритиш муҳим аҳамият касб этади.