(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ўзбекистон ватани бўлган ёнғоқмевали дарахт турларидан хандон писта, грек ёнғоғи, оддий ва бухоро бодоми табиий тарқалишидан ташқари катта майдонларда экилади. Бу турлар ёнғоқмевалари озиқ-овқат, фармацевтика ва бошқа саноат ишлаб чиқаришларида фойдаланишдан ташқари, уларнинг ўсиш шароитидан келиб чиқиб мелиоратив вазифани бажаради, экологик мувозанатга ижобий таъсир ўтказади. Охирги йилларда бу турларга сафига ўрмон ёнғоғини қўшишга ҳаракатлар бўлмоқда. Шу сабабли ушбу ёнғоқмева ҳақида тўлиқроқ маълумот тўплаш ва бизнинг шароитда ўсиш имкониятларини баҳолаш керак бўлади.