(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Maqolada Yoshlarda bag‘rikenglik g‘oyalarini shakllantirishning diniy asoslari tarbiyalash bo‘yicha pedagogik va innovatsion texnologiyalarini takomillashtirish jihatlari yoritiladi. O‘zbekiston Respublikasi Prezidenti Sh.Mirziyoyev xalqimizning dunyoqarashida tobora chuqur va mustahkam o‘rin egallayotgan bag‘rikenglik tamoyili to‘g‘risida shunday deydi: “Bizning qadimiy va saxovatli zaminimizda ko‘p asrlar davomida turli millat va elat, madaniyat va din vakillari tinch-totuv yashab kelgan. Mehmondo‘stlik, ezgulik, qalb saxovati va tom ma’nodagi bag‘rikenglik bizning xalqimizga doimo xos bo‘lgan va uning mentaliteti asosini tashkil etadi”.