(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Yurtimizda sog’lom va barkamol avlodni voyaga yetkazish davlat siyosatining ustuvor yo’nalishlaridan biri bo’lib, millat genofondini asrash, oilada, jamiyatda sog’lom turmush tarzini shakllantirish, jismoniy tarbiya darslari sifatini yaxshilash, maktabdan tashqari ishlarni tashkil qilish va ularning samaradorligini ko’tarish, sport turlarini rivojlantirish hamda ommaviyligini oshirish, iqtidorli sportchilarni saralash hamda yuqori malakali murabbiylarni tayyorlash bugungi kunda sport amaliyotida dolzarb masalalardan biridir.