(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Normal hayz sikli normada 21 dan30-35 kungacha bo’lgan muddatni tashkil qiladi, Hayz siklining regulyatsiyasi miya po’stlog’i, gipofiz, gipotalamus, tuxumdonlar tomonidan amalga oshiriladigan va qin, bachadon va sut bezlari manfaati bilan olib boriladigan murakkab neyrogumoral mexanizm ta’siri ostida yuzaga keladi, Hayz funktsiyasi buzilishi sabablari va davolash yoritilgan