(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Ushbu maqolada neft va gaz zaxiralari va resurslarini baholashda qo’llaniladigan metodologiyalar har tomonlama ko’rib chiqilgan. To’liq adabiyotlarni tahlil qilish orqali maqola baholash texnikasi evolyutsiyasi, ularning kuchli tomonlari, cheklovlari va ushbu baholarning energetika sanoatiga ta’sirini yoritishga qaratilgan. Usullar bo’limi ishlatilgan turli xil yondashuvlarni o’rganadi, natijalar bo’limida esa muhim topilmalarning umumiy ko’rinishi keltirilgan. Muhokama bo’limi neft va gaz zaxiralarini baholashning hozirgi holatini tanqidiy baholaydi, muammolarni hal qiladi va potentsial yutuqlarni taklif qiladi. Maqola ushbu sohadagi kelajakdagi tadqiqotlar uchun asosiy takliflar va takliflar bilan yakunlanadi.