(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Bugungi kunda chaqaloqlar orasida uchraydigan kasalliklarning asosiy qismini asfiksiya tashkil etadi. Shuning uchun ushbu kasallik haqida ma’lumotlarga ega bo’lib, homiladorlik davrida ayollada uchraydigan turli kasalliklarni davolash ishlari o’z vaqtida boshlansa hamda tug’ruq jarayonini to’g’ri tashkil qilinsa, ushbu kasallikni to’liq nazorat qilish mumkin va yuzaga kelasigan asoratlardan holi bo’ladi. Ushbu maqolada asfiksiya kasalligini keltirib chiqaruvchi sabablari, klinik belgilari, davrlari, davolash, oldini olish yoritilgan.