(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Hozirgi kun tilshunosligida konseptologik tadqiqotlarning faollashuvi konsept tushunchasining tilshunoslarni XVIII asrdan buyon qiziqtirib kelayotgan ijtimoiy fanlarda mavjud bo‘lgan til va tafakkur o‘rtasidagi bog‘liqlik haqidagi doimiy savolga oydinlik kiritish imkoniyatiga ega ekanligi bilan izohlanadi (V.A.Bogorodiskiy, M.V.Lomonosov, A.A.Potebnya, V.Gumboldt, E.Benvenist, E.Sepir, L.P.Yakubinskiy, A.X.Vostokov, F.I.Buslaev, A.M.Peshkovskiy, A.A.Shaxmatov va boshqalar).