(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Yurtimizda taʼlim muassalari hamda, nodavlat oʼquv muassasalarida bugungi kunda chet tillarini oʼrganishga boʼlgan ehtiyoj tufayli ingliz tilini oʼqitishning zamonaviy texnologiyalar yordamida, yangicha metologiyalardan foydalanib fundamental, lingvosotsiomadaniy, kommunikativ metodlar qiyosiy tahlil etilgan, ularning taʼlim jarayonidagi oʼrni va ahamiyati koʼrsatilib ilmiy chiqatdan yoritilgan.zamonaviy pedagogik texnologiyalardan foydalangan holda talabalarni ingliz tiliga oʼrgatishning yoʼllari haqida fikr yuritilgan. Аsosiy eʼtibor tinglab tushunish, uyda mutolaa kilish kabi aspektlarga qaratilgan. Bugungi kunda ingliz tilini oʼrganishning ahamiyati mamlakatimizda avvalgiga yillarga qaraganda talab ortib bormoqda. Ingliz tili mutaxassislari ingliz tilini oʼrganishni yangicha metodologiyasi va usullarini hayotga tadbiq qilishmoqda. Bu albatta chet tillarni oʼqitish samaradorligini yanada oshiradi. Ingliz tilida sifat ravishlardagi maʼnoni asosiy shakllari va muammolarini tahlili. Til insonlar oʼrtasida aloqa oʼrnatuvchi vosita hisoblanadi. Shakl va maʼno xususyatdagi nazariy muammolar Аristotel, Platon kabi faylasuflar yashagan davrlardan to bugungi kunga qadar tilshunoslar, faylasuflar va fan arboblarini diqqat markazida boʼlib kelgan. Ingliz tili koʼp maʼnoli soʼzlarga boy til hisoblanadi.