(untitled) (Proceedings of International Educators Conference, 2023)
Pedagogika fanlari doktori I.Toʼxtasinov oʼzining “Tarjimon tayyorlashda kasbiy kompetentsiyalarni ekvivalentlik hodisasi asosida rivojlantirish”1 mavzusidagi doktorlik dissertatsiyasida tarjimada inson tashqi koʼrinishi va xarakterini tasvirlovchi gender belgili va belgisiz qoʼshma soʼzlarning uslubiy xususiyatlari masalasiga ham toʼxtalib oʼtgan. Olim ingliz va oʼzbek tillarida inson tashqi koʼrinishi va xarakterini ifodalovchi bir qancha qoʼshma soʼzlarni keltirib oʼtadi va ularning ekvivalentlik darajasi borasida soʼz yuritadi.